Usein kysyttyä

K. Onko tunneille ikärajaa?

V. Varhaisin suositeltu ikä järjestelmällisille pianonsoitto-opinnoile on noin 7 vuotta. Yläikärajaa ei ole! Räätälöimme opetuksen sisällön yksilöllisesti oppilaan tavoitteiden mukaan. Teoria- ja sävellystunnit toimivat parhaiten yleensä, mikäli opiskelijalla on ikää vähintään noin 13 vuotta.

K. Lapseni on alle 7-vuotias. Voisiko hän silti tulla pianotunneille?

V. Stadin Musakoulussa painopiste tunneilla on soittamisessa ja nuottien opettelussa. Kovin pienten lasten keskittymiskyky voi asettaa haasteen sille, miten hyvin huomio pysyy soittimen äärellä ja nuoteissa. Yleensä keskittymiskyky alkaa olla sopivalla tasolla noin kouluikäisenä. Toki poikkeuksiakin on, ja onpa pianotunneilla Stadin Musakoulussa käynyt jopa 5-vuotias soittajakin jonkin aikaa. Niinpä mikäli tuntuu siltä, että lapsella on kiinnostus soittamista kohtaan, niin olette lämpimästi tervetulleita kokeilemaan, olipa ikä mikä tahansa! Haluan kuitenkin painottaa, että Stadin Musakoulu ei tarjoa varsinaista muskaritoimintaa eikä täysin leikkilähtöistä soittovalmennusta, joka voisi olla ihan nuorimmille soittajille sopivampi lähtökohta. Mukavia soittohetkiä täältä kyllä silti varmasti löytyy! :)

K. Kenelle Stadin Musakoulun opetus soveltuu?

V. Kaikille jotka haluavat oppia ymmärtämään musiikin rakennetta. Yleissivistävien musiikkituntien, nuottikirjoituksen, harmonian, pianonsoiton ja vireen tutkimisen kautta avautuu näköala yhteen harvoista todella universaaleista kielistä.

K. Kenelle Stadin Musakoulun opetus ei sovellu?

V. Stadin Musakoulu ei tarjoa opetushallituksen viralliseen opetussuunnitelmaan perustuvaa opetuskokonaisuutta, vaan yksilöllisesti räätälöityä opetusta. Tämän takia Stadin Musakoulussa ei ole mahdollista suorittaa virallisia musiikkialan tutkintoja.

K. Mikä on Stadin Musakoulun yritysrakenne?

V. Stadin Musakoulu on ammatinharjoittaja Elias Patrikaisen toiminimi. Yrityksen viralliset tiedot löytyvät yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä y-tunnuksella 1791108-9.

K. Kuulostaa hyvältä! Milloin voin aloittaa?

V. Mahdollisesti jo ensi viikolla! Ota yhteyttä, niin sovitaan aika, jos vain tilaa on!