Musiikin perusteet, Tiiviskurssi 1

Yleistä

Kurssi koostuu viidestä 90 minuutin pituisesta luennosta, joiden aikana tutustumme musiikin perusmekanismeihin. Nämä tiedot rakentavat perustaa jatko-opinnoille.

Minkälaisia asioita kurssilla käydään läpi?

• Nuottiviivaston toimintaperiaate

• Sävelten nimet ja merkitsemistavat

• Aika-arvojen nimet ja merkitsemistavat

• Intervallien ja sointujen muodostamisen perusteet.

• Sävellajien perusteet

• Tahtilajien perusteet

• Muita musiikin peruskonsepteja

• Huom! Tämä kurssi ei sisällä soittotunteja.

hinnat

Kurssi maksetaan etukäteen. Maksetut tunnit on lunastettava 6 kuukauden sisällä ostopäivämäärästä. Lunastamattomia tunteja ei hyvitetä takaisin.

• 5x90min: normaali hinta 150eur. (Aktiiviset yksityisoppilaat 100eur.)

• Olisi hyvä, jos saisit haltuusi myös Tohtori Toonika -kirjan joko kirjastosta lainaamalla tai kaupasta.

Aikataulut ja ilmoittautuminen

Voit käydä luennoilla oman aikataulusi mukaan, kunhan osallistut niille numerojärjestyksessä. Luentoja järjestetään pääsääntöisesti aamuisin ja iltaisin maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä vapaamuotoinen ilmoittautuminen yhteydenottosivulla tai sähköpostilla.

Kenelle?

Kurssille ei ole ikärajaa, mutta koska kyseessä on varsin tiiviiksi rakennettu opintokokonaisuus, oppilaalla on hyvä olla tarvittava keskittymiskyky 90 minuutin ajaksi.

Kenelle kurssi ei sovellu?

Tämä kurssi ei todennäköisesti tarjoa sinulle merkittävästi uutta tietoa, jos ymmärrät jo sujuvasti nuottisymboleja sekä intervallien ja sointujen rakenteen logiikkaa.

Kurssimateriaalit:

Pääteoksena käytämme Tohtori Toonika -kirjaa (Heikkilä, Halkosalmi). Sinulla tulisi olla pääsy tämän kirjan ääreen, jotta voit opiskella esiteltyjä konsepteja ja tehdä suuren osan kotitehtävistä.

Kirja maksaa noin 30 euroa ja sitä saa hyvin varustelluista kirjakaupoista tilaamalla ja musiikkiliikkeistä (esim. F-musiikki). Löytynee myös kirjastosta. Valitettavasti kirjaa ei toistaiseksi voi ostaa Stadin Musakoulun kautta.

Käytämme myös opettajan antamia materiaaleja.