Musiikin perusteet haltuun tiiviskurssilla

Teoriaa, harmoniaa vai mitä?

Musiikin perusteet, Tiiviskurssi 1, Stadin Musakoulu

Syyskuussa starttaa Stadin Musakoulun uutuuskurssi. Musiikin perusteet, Tiiviskurssi 1 näyttää sinulle, mitä musiikin konepellin alla tapahtuu. Toinen nimi kurssille voisi olla musiikin teorian perusteet, nuotinnus tai vaikkapa musiikin harmonia. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tämä yleissivistävä kurssi on suunniteltu kaikille musiikki-ihmisille, jotka eivät vielä tunne nuottisymboleja, aika-arvoja ja muita yleisiä musiikin peruskonsepteja, kuten sointuja ja sävellajeja.

Tutustuessamme järjestelmällisesti musiikkisymboleihin, musiikkitermeihin ja sointujen rakenteisiin, alat ymmärtää musiikin sisäistä logiikkaa. Näkemyksesi soittamiseen ja säveltämiseen syventyy, ja opit kommunikoimaan musiikin kielellä toisten muusikkojen kanssa.

Joustavasti iltaisin ja aamuisin

Kurssi on laadittu tiiviiksi ja kurssiaikataulu joustavaksi, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus sovittaa musiikkiharrastus työelämän ja muiden harrasteiden lomaan. Luentoja järjestetään iltaisin ja aamuisin. Aloita ensimmäisestä luennosta ja jatka vaikka vasta parin viikon kuluttua, mikäli seuraava sopiva aika löytyisi vasta sieltä. Kurssit toteutetaan ryhmäopetuksena (enintään 6 henkilöä).

Yleistä tietoa kurssisisällöstä

Kurssi koostuu viidestä 90 minuutin pituisesta luennosta, joiden aikana tutustumme musiikin perusmekanismeihin. Nämä tiedot rakentavat perustaa jatko-opinnoille. Kurssilla käydään läpi mm. seuraavia asioita.

• Nuottiviivaston toimintaperiaate

• Sävelten nimet ja merkitsemistavat

• Aika-arvojen nimet ja merkitsemistavat

• Intervallien ja sointujen muodostamisen perusteet.

• Sävellajien perusteet

• Tahtilajien perusteet

• Muita musiikin peruskonsepteja

• Huom! Tämä kurssi ei sisällä soittotunteja.

Kenelle kurssi soveltuu ja ei sovellu?

Kurssille ei ole ikärajaa, mutta koska kyseessä on varsin tiiviiksi rakennettu opintokokonaisuus, oppilaalla on hyvä olla tarvittava keskittymiskyky 90 minuutin ajaksi. Kurssi ei todennäköisesti tarjoa sinulle merkittävästi uutta tietoa, jos ymmärrät jo sujuvasti nuottisymboleja sekä intervallien ja sointujen rakenteen logiikkaa.

Kiinnostuitko? Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Lue lisää klikkaamalla tästä.