Stadin Musakoulun logo.

PIANO

Opit pianonsoiton perusteet ja vapaata säestystä eli sitä, miten pelkkiä sointumerkkejä käyttämällä pianolla voi jammailla vapaasti. Pianotunnit on suunnattu ihmisille, joilla on joko vähän tai ei lainkaan kokemusta pianonsoitosta. Lapsille tai aikuisille!

KURSSISISÄLTÖ

Perehdymme soittotekniikkaan, vapaaseen säestykseen, nuoteista soittamiseen ja musiikinteoriaan painotuksella, jonka sinä valitset.

MUUT TIEDOT

Kurssien laajuus:

Sopimuksen mukaan. Lapsille soveltuvat hyvin 30min opetuskerrat. Aikuisille 30min tai 50min opetuskerrat.

Taitotasosoveltuvuus:

Aloittelija. Alaikäraja on noin 4 vuotta. Yläikärajaa ei ole.

Suositellut muut opinnot:

Nuotinnus 1 ja 2

Muuta:

Pianotunnit ovat aina yksityistunteja.

KUVAUS

Piano on soitinten kuningas. Sen ääniala ja koskettimien asettelu ovat kätevyydessään vailla vertaa erityisesti musiikin rakenteen hahmottamista ajatellen. Koskettimiston kautta on helppo hahmottaa koko se äänialue, mikä tyypillisesti missä tahansa orkesterissa on saatavilla. Yksittäiset sävelet, intervallit tai soinnut. Kaikki kätevästi organisoituna ja nähtävissä.

Opit soittotekniikkaa, nuotinluvun perusteita, intervallien muodostamista, kolmi- ja jopa nelisointujen soittamista. Lisäksi opit sointumerkkien tulkinnan perusteet.

Stadin Musakoulun valmiudet opettaa pianonsoiton tekniikkaa kattavat soiton perusteet. Perusteita pidemmälle ehtineet ovat tervetulleita opiskelemaan Stadin Musakoulun yhteistyöopettajien johdatuksella.

Kommentit ja kysymykset

Onko mielessäsi kysymyksiä tai kommentteja? Olet tervetullut ottamaan yhteyttä myös Facebookin kautta alla olevassa keskustelupaneelissa.

© 2017 Elias Patrikainen. Kaikki oikeudet pidätetään.